DOUCHEN OP EEN VEILIGE PLEK

Voor het vervoer van en naar het kamp heeft ShowerPower geinvesteerd in een 9-persoons minivan. Van dinsdag tot en met zondag is het huis geopend voor vrouwen en kinderen. Van februari tot juni 2018 hebben er al 2500 vrouwen en kinderen een douche op onze veilige plek kunnen nemen!

In dit huis heerst een intieme sfeer en het is er absoluut veilig. Er wordt hard gewerkt om ook mannen en jongens een douche aan te kunnen bieden. ShowerPower hanteert daarbij het ‘Starbucks concept’; op verschillende lokaties gelijksoortige faciliteiten aanbieden. Voor het laten draaien van het ‘badhuis’ streeft ShowerPower naar milieuvriendelijke oplossingen.

Om het project te draaien zoals het nu is bedragen de kosten € 48.000,-  per jaar. Om het gedurende vijf jaar te kunnen laten draaien is dus € 240.000,- nodig. Over uitbreiding om ook mannen en jongens een kans te kunnen geven hebben we het dan nog niet…. Klik hier voor het beleidsplan van ShowerPower.

Ontvangen donaties worden besteed aan huur en onderhoud van het bestaande pand en aan renovatie, huur en onderhoud van nieuwe panden. ShowerPower voorziet in alles wat nodig is: van douches, handdoeken, een föhn en shampoo tot een kop thee met fruit na.

Het rijdend houden van de ShowerPower minivan is ook een belangrijke kostenpost. De stichting is afhankelijk van donaties en sponsoring.

Ontspannen na een warme douche

Terwijl de moeders douchen….

WAARDEVOLLE MENSEN

ShowerPower ontvangt per dag circa 45 vrouwen en kinderen. De ervaring leert hoe weldadig het is voor onze gasten uit kamp Moria. Zij genieten een ontspannen moment met persoonlijke aandacht en een warme douche en worden behandeld als de waardevolle mensen die zij zijn.

In het gezellige huis ontvangen de vrijwilligers de gasten zoals ze hun vrienden zouden ontvangen.  Zij passen op de kinderen als de moeders douchen. Ze helpen waar nodig, bereiden voor, schenken thee, spelen, luisteren, praten (met handen en voeten), zingen, brengen de gasten terug en ruimen op.

HELPEN ALS VRIJWILLIGER

Zes dagen per week, van dinsdag tot en met vrijdag rijdt de shuttle tussen Moria en ShowerPower om vrouwen en kinderen een warme douche te geven. ShowerPower streeft er naar ook een huis voor mannen en jongens te realiseren.

Vrijwilligers houden, mede met hulp van de gasten, het bedrijf draaiende.
Simpel en effectief.

Het bestaande huis draaien kost al veel geld, uitbreiding kost nog meer geld zoals u hier kunt lezen. Geld dat ShowerPower nu niet zelf heeft. Wij zijn afhankelijk van uw steun. Met velen is het haalbaar!
Doneren?
Helpen als vrijwilliger?

Een warme föhn!