Douchen op een veilige plek

ShowerPower geeft mensen uit kamp Moria op het Griekse eiland Lesbos de gelegenheid om op een schone en veilige plek te douchen. Dat pakken we zo aan:
Zodra we genoeg middelen hebben huren we een pand op redelijke afstand van kamp Moria en bouwen het om tot ‘badhuis’. We zorgen voor boilers, handdoeken, toiletartikelen en een busje om personen van en naar Moria te vervoeren.

De nood is hoog, daarom zijn wij op kleinere schaal begonnen voor de meest zwakken-  vrouwen, babies, kinderen en zieken. ShowerPower werkt nu vanuit een huis van BeTheChange @ Lesbos en is daar héél erg blij mee.

Ontspannen na een warme douche

Terwijl de moeders douchen….

Gasten in de watten leggen

We ontvangen per dag drie groepen vrouwen en kinderen. De ervaring leert meteen al hoe weldadig het is voor onze gasten uit vluchtelingenkamp Moria- een ontspannen moment met persoonlijke aandacht en een warme douche.

In het gezellige huis leggen de vrijwilligers de gasten in de watten. Zij passen op de kinderen als de moeders douchen. Ze helpen waar nodig, bereiden voor, schenken thee, spelen, luisteren, praten (met handen en voeten), zingen, brengen de gasten terug en ruimen op.

Het is druk, intensief, ontroerend en een pracht ervaring. Maar het is vooral een weldadige ervaring voor mensen op de vlucht.

Helpen als vrijwilliger

Zeven dagen per week gaat de shuttle tussen Moria en ShowerPower rijden, twee dagen voor baby’s (en hun moeders natuurlijk), drie dagen voor meisjes en vrouwen en twee dagen voor jongens en mannen.

Vrijwilligers houden, mede met hulp van de gasten, het bedrijf draaiende.
Simpel en effectief.
Het uiteindelijke badhuis zal verplaatsbaar zijn. De douches en de waterinstallatie zijn demontabel, zodat, als het bij Moria niet meer nodig is, het badhuis ergens anders ingezet kan worden.
Het plan kost veel geld. Geld dat ShowerPower nu niet zelf heeft. Ondernemers zijn benaderd om ShowerPower met fondsen en materialen te sponseren. Daarnaast zijn wij afhankelijk van uw steun. Met velen is het haalbaar!
Doneren?
Helpen als vrijwilliger?

Een warme föhn!