‘NIEMAND KAN IEDEREEN HELPEN, MAAR IEDEREEN KAN WEL IEMAND HELPEN!’

’s Morgens word ik wakker in mijn comfortabele bed. Ik zet de verwarming hoger, neem een douche en begin verkwikt door goede nachtrust en heerlijk warm water op mijn huid opgewekt aan een nieuwe dag. Ik voel me gezegend met de luxe die ik heb, de vrijheid die ik heb, het perspectief wat ik heb.

Op heel veel plekken in de wereld gaat het niet zo. Dichtbij, op Lesbos in Griekenland bijvoorbeeld. Duizenden mensen zitten vast in kamp Moria, zonder enig perspectief. Het is winterkoud of zomerheet. Je kunt niet weg, je kunt je eigen potje niet koken, je kunt alleen maar wachten. En terwijl je wacht moet je naar de WC. Zou je zo heel graag je kind in bad doen of je haren eens wassen. Je weer eventjes mens voelen.

Ik tel mijn zegeningen en kom in actie.

Niemand kan iedereen helpen, maar iedereen kan wel iemand helpen!