Na een poos in het ShowerPower huis gewerkt te hebben nemen de vrijwilligsters hun ‘gewone’ leven weer op. Helemaal gewoon zal het waarschijnlijk nooit meer zijn, net zoals douchen nooit meer de gewoonste zaak van de wereld zal zijn.

Lees wat Marthe-Maria ons schreef: IMPRESSIES

 

 

ShowerPower is nu bijna drie maanden artief op Lesbos. Wij kunnen erg trots melden dat inmiddels meer dan 1300 vrouwen en kinderen van een warm onthaal met douche en thee konden genieten. Het team heeft een geweldige prestatie geleverd en kan nu gebruik maken van het vertrouwen en de goede reputatie die het wist op te bouwen.

De ervaring de wij in de afgelopen tijd hebben opgedaan werd gebruikt om sommige procedures aan te passen en andere methoden uit te proberen. Om een en ander een permanent karakter te geven, hebben wij onze informatie voor vrijwilligers aangepast en op de website gepublceerd, zodat ook aspirant vrijwilligers en zij die gewoon nieuwsgierig zijn zich kunnen informeren.

Voor de update klik hier.

Lesbos, 22 april 2018

Allied Aid en ShowerPower partnerschap voor Lesbos

ShowerPower heeft onlangs een uitnodiging voor een partnerschap aangenomen. Onze partner voor Lesbos is AlliedAid, een club die samenwerking en ondersteuning aanbiedt bij de ontwikkeling van projecten. Wij kregen bijvoorbeeld een aanzienlijke steun in de rug voor de aanschaf van een busje (minivan) waarmee wij meer vrouwen en kinderen in een rit naar en van het badhuis kunnen brengen. AlliedAid kan ook zorgen voor vrijwilligers en heeft contacten met bedrijven voor giften in natura.

Voor het gezamenlijk (Engelstalig) persbericht klik hier.

LESBOS 20 april 2018

Vandaag is het Internationale Vrouwen Dag en start YONI een aktie voor de vrouwen en meisjes uit Kamp Moria die bij ShowerPower komen douchen

lees hier verder:

Vrouwen voor Vrouwen voor Vrouwen voor Vrouwen

YONI

THE PRESENT

Hulporganisaties op de Griekse eilanden weten het als geen ander: er is geen pijl te trekken op de frequentie en de aantallen van de nieuwe aankomsten van dinghies met vluchtelingen. Een ding is zeker: zij zijn steeds zoveel mogelijk op alles voorbereid.

Gerald Knaus, de bedenker van de deal tussen de EU en Turkije, komt maandag naar Den Haag om o.a. de Tweede Kamer bij te praten. Hij waarschuwt dat de ‘Deal’ mogelijk geen stand houdt en dat Europa zich moet voorbereiden op een nieuwe grote stroom vluchtelingen.

Lees hier het artikel.

Intussen gaat ShowerPower onverstoorbaar verder met het warme douche proefproject waar, in twee weken tijd, al 160 vrouwen en kinderen van konden profiteren. Aan de plannen voor het grotere badhuis wordt met man en macht gewerkt.

Missie nummer 1 is begonnen

Gulle gevers maken mensen uit kamp Moria weer een beetje blij!
Wij zijn erg dankbaar dat we van alle kanten zo ongelofelijk veel steun hebben gekregen.

Brief van de burgemeester

Veertien dagen nadat het besluit daartoe werd genomen, is het team per auto op weg naar Lesbos. Behalve de nodige handdoeken en douchespullen, hebben zij ook een brief van burgemeester Klaas Smid van Noordenveld aan de burgemeester van Mytilini, Spyros Galinos, bij zich. De Nederlandse burgemeester toont begrip voor de problemen waarvoor zijn Griekse collega zich gesteld ziet. Noordenveld heeft immers, onder andere, de COA vestiging waar de nieuwkomers in het kader van gezinshereniging zich voor verdere registratie moeten melden. In de brief vraagt hij hem om het team van ShowerPower bestuurlijke steun te geven.

Steun voor Lesbos

Omdat de bijdrage van het ShowerPower team dringend nodig is en gegeven het feit dat  ShowerPower nog maar onlangs werd opgericht, is besloten om voor deze ene keer de meeste spullen uit Nederland mee te nemen. De volgende keren willen wij onze benodigdheden zo veel mogelijk lokaal inkopen. Zo steunen we ook de bevolking van Lesbos nu, sinds de grote golf bootjes eind 2015 op Lesbos aankwam, het toerisme aanzienlijk verminderde .